Daisy Vet – o clinică veterinară cu servicii integrate pentru îngrijirea animalului tău de companie

Sursa foto: imagini puse la dispoziția concurenților de către Daisy Vet, site pexels.com, editare în Canva

Ceea ce urmează să citiți nu este o poveste science fiction, ci una purr fiction. Dacă vă întrebați ce reprezintă genul purr fiction, el este definit de existența măcar a unei pisici în poveste. Dacă ea este și neagră, precum o mini panteră, purr fiction poate deveni perfect fiction sau, de ce nu, real fiction.


George se trezea în fiecare dimineață la 6. Își bea cafeaua. Nici prea caldă, nici prea rece. Își începea ziua cu un zâmbet dat de aroma cafelei. Mergea la serviciu și muncea cu drag și spor. Seara mânca invariabil mămăliguță cu brânză și smântână. Nu se uita la televizor. Era un cititor avid de romane polițiste. În weekend își vizita părinții. Era ocazia perfectă de a savura papanașii cu dulceață ai mamei sale. De două ori pe an pleca în vacanță: vara, la mare și iarna, la munte. Nu avea copii și nici soție. Avusese cândva demult o prietenă. De ani buni, trăia o mini viață. 

Într-o zi, Ana, o colegă de serviciu, l-a vrăjit cumva cu pisoiul ei. George a acceptat să găzduiască pisoiul negru până la întoarcerea ei din concediu. Ana l-a sunat după vreo două luni să-i dea de veste că nu mai revine în țară. Rămâne definitiv în Olanda. L-a rugat cu cerul și pământul s-o păstreze el pe Pearl. I-a argumentat că micuțul ghem de blană sigur s-a atașat de el.

George a fost de acord. Pearl era precum o perlă neagră. O noapte îmbrăcată în blană pufoasă. Ochii săi ca două steluțe scânteiau în adâncul întunericului, reflectând misterul unei lumi ascunse. Blana sa, întunecată precum pădurea într-o noapte fără lună, părea o mantie în care se ascundeau secretele nopții. Se mișca agilă ca o umbră dansând, lăsând urme de catifea pe podeaua casei. Ghearele sale ascuțite, asemenea unor mici săgeți, i-au străpuns lui George pieptul și, odată cu el, inima cu gingășia lor ascunsă. Farmecul ei enigmatic i-a furat inima. Pașii ei îl trimiteau cu gândul la șoapte despre secretele unui univers la care doar ea avea cheia. George se atașase și el de Pearl și nici nu realiza cu adevărat cât de tare.

În weekend mama lui George l-a sfătuit să adopte încă o pisicuță. Asta când a auzit că Ana dusă a fost și i-a lăsat-o de tot pe Pearl. I-a zis că a citit ea într-o revistă că aia mică o să se plictisească singură. Poate se va simți chiar abandonată dacă va sta cu orele singurică. Să fie două, să se joace împreună. 

George i-a răspuns că o să se gândească ce va face, că este o decizie serioasă. O observase pe Pearl cum crescuse. Mai întâi și mai întâi i-au crescut urechile. Asta pentru că orice pisică știe care îi este organul cel mai folositor. Oricât de ciudat ar părea, urechile sunt perechea de simțire de care o pisică are mare nevoie. Reprezintă cea dintâi conectare cu lumea. Și gălăgia lumii nu-i ușor de digerat pentru pisicile mici. De aceea, pâlniile prin care își cern deranjul trebuie să fie mari, pentru că din tot întregul cu ele aleg. Cu urechile. Până învață să distingă iubirea de neiubire. 

În timp ce se învîrtea printre sacii și cutiile din șopronul alăturat casei părinților săi, încercând să demonteze o canapea, George a auzit un mieunat slab. O pisicuță cu puf negru și zbârlit se zgâia la el prin geamul înghețat. A ieșit în curte. Tenișii i-au alunecat pe pojghița subțire de zăpadă când s-a aplecat ca să o ia în brațe. A scărpinat-o deasupra ochilor ca doi sâmburi de caisă. Când a început să toarcă, George s-a întrebat de unde a apărut oare. A dus-o în casă. Părea a fi o vrăjitoare a nopții cu blană neagră în loc de mantie. Pixie.

Acesta a fost primul nume care i-a venit în minte. I-a turnat lăptic într-un bol. Surprinzător nu părea interesată să mănânce. O privea îngrijorat. La un moment dat, Pixie a vomitat. George s-a panicat puțin, a luat-o în brațe și a simțit că era nepermis de caldă. Să aibă febră? Și-a dat seama că ceva nu este în regulă și că trebuie să facă ceva imediat.

Health threat for your cat? Take her to the vet. Daisy Vet

George și-a sunat singurii prieteni pe care îi mai avea la serviciu, după plecarea Anei: pe Ciprian și pe Cristina. Cei doi aveau de peste 15 ani două pisici. Și-a zis George în sinea sa că ei vor ști să-l îndrume cu acest ghemotoc suferind spre o clinică veterinară bună. 

Cristina i-a răspuns la telefon și i-a zis că ei îi duc pe Hortensia și Penelopa la Daisy Vet, de ani de zile. Pentru pisicile lor, a fost mereu cea mai bună clinică veterinară din București.

Sursa foto: arhiva Cristinei Cârlan, editare în Canva

George era pierdut, așa că Cristina i-a dat indicații precise: să ia un Bolt căci compania de ridesharing are, din 11 aprilie, de când a fost Ziua Internațională a Animalelor de Companie, categoria Pet. 

L-a sfătuit pe George să meargă la Daisy Vet Băneasa deoarece ei au apelat frecvent la serviciile veterinare ale clinicii, dar și la serviciile pensiunii feline. Fără aceste servicii, Cristina și Ciprian nu ar fi putut pleca vreodată singuri în concediu.

În interiorul clinicii Pixie a fost preluată de o doamnă doctor plină de amabilitate, specializată pe medicină de urgență.

Sursa foto: site daisy-vet.ro

Pixie, spre rușinea lui George, a făcut o treabă mare chiar în timp ce el povestea cum o găsise și ce simptome prezintă. Pe baza anamnezei și a examenului clinic general, doamna doctor i-a zis lui George că supicionează că Pixie are enterită infecțioasă. Cu un singur termen: panleucopenie. O boală virală foarte contagioasă, cauzată de parvovirusul felin, a zis dumneaei. Numele său, panleucopenie, înseamnă scăderea numărului de celule albe din sânge. Acestea sunt responsabile cu apărarea organismului față de viruși, bacterii si paraziți. Panleucopenia poate afecta pisicile de orice vârstă, deși cele mai mici de un an și nevaccinate au mai multe șanse de a fi infectate și de a dezvolta semne de boală. George nu era medic veterinar și nici prea priceput cu pisicile, dar a înțeles imediat că Pixie avea toate șansele să aibă această boală. Când i s-a explicat că virusul se găsește în fecale și, în general, în orice lichid corporal al pisicilor bolnave și că se poate ingera și prin linsul blănii (autocurățare) a realizat că nu o poate duce acasă pe Pixie deoarece o va infecta pe Pearl. 

Pentru a confirma diagnosticul, lui Pixie i s-a recoltat sânge pentru analize care au fost procesate în laboratorul propriu clinicii. Scăderea numărului de leucocite, cum a reieșit din analize, a zis doamna doctor, este un indicator al panleucopeniei feline, dar și al altor boli care se manifestă cu aceleași simptome. Așa că i-a explicat lui George că lui Pixie i se recoltează și o probă de scaun, care este examinată pentru parvovirusuri feline folosind un test ELISA. Suna complicat, dar a priceput că este necesar pentru a putea diferenția panleucopenia de alte boli similare. George ar fi făcut orice doar să nu o mai vadă pe Pixie suferind.

Sursa foto: imagine generată de AI în Canva, editare în Canva

S-a simțit ușurat când, în fine, diagnosticul s-a confirmat. Și-a zis în sinea sa că, dacă Pixie a primit un diagnostic, atunci va avea parte și de un tratament adecvat. A primit resemnat vestea că nu o poate lua acasă. S-a gândit că este pentru binele lui Pixie, dar și al lui Pearl ca Pixie să rămână internată în cadrul clinicii 5-7 zile. George a înregistrat în mintea sa de o manieră automată cuvintele doamnei doctor: tratamentul panleucopeniei feline nu este unul specific, deoarece nu este posibilă tratarea infecției virale propriu-zise. Drept urmare, scopul tratamentului este de a o menține pe Pixie în viață până când sistemul ei imunitar este capabil să învingă virusul. Terapia cu fluide (administrarea intravenoasă de lichide) este esențială pentru combaterea deshidratării și restabilirea echilibrului hidro-electrolitic. Pixie va primi antiemetice (medicamente pentru oprirea sindromului de voma asociat). Dacă Pixie nu-și recapătă pofta de mâncare, trebuie hrănită cu o sondă nazo-gastrică. Există diete bogate în calorii pentru pisici in această stare. La nevoie i se vor administra antibiotice pentru combaterea infecțiilor secundare care apar datorită imunosupresiei asociate. Dacă starea i se va înrăutăți, i se va face transfuzie de plasmă sau sânge integral. Să sperăm însă că totul va fi bine.

George a plecat cu inima grea de la clinică acasă la Pearl. Pe Pixie a vizitat-o zilnic. A întâlnit astfel oameni care aduceau pentru consultații, tratamente și intervenții chirurgicale nu doar pisici și câini, ci și iepuri, hamsteri, broaște țestoase, porcușori de Guineea, papagali, peruși. A discutat de fiecare dată cu doamna doctor despre starea de sănătate a lui Pixie care se ameliora încet, dar sigur. Și a observat că Daisy Vet nu înseamnă doar servicii veterinare complete și complexe. A băgat de seamă, cu gândul la Pearl și Pixie, că Daisy Vet oferă și servicii de cosmetică canină și felină. Ba chiar că există și un Pet Shop cu o gamă largă de produse pentru animăluțe, fie că este vorba de mâncare sau de alte accesorii.

Când au dispărut semnele de boală, Pixie a fost, în fine, externată și a stat două săptămâni la părinții lui George izolată de Pearl. Cel mai greu au trecut pentru George aceste zile de convalescență ale ei. Apoi pentru Pixie s-a inițiat o schemă de vaccinare conform indicațiilor doamnei doctor.

Cu această ocazie, George a aflat de la doamna doctor că există un vaccin împotriva panleucopeniei feline care se administrează în diverse doze încă din primele săptămâni de viață și se repetă o dată pe an. A înțeles cât este de important ca Pixie și Pearl să nu fie în măsură să contracteze o boală atât de gravă.

După o lună din momentul în care a găsit-o și a salvat-o pe Pixie de la o moarte sigură, George a putut să își umple mini viața cu două pisici negre. Pisici sănătoase și fericite. Pisici cu blăniță lucioasă pentru că George avea grijă să le hrănească cu produse recomandate de medicul curant de la Daisy Vet, cumpărate din pet shop-ul lor. Blănița lor era mereu îngrijită. George le ducea la cosmetică felină. Unde? Tot la Daisy Vet.

Plin de recunoștință, George a scris cum s-a priceput el mai bine o mini recenzie de 5 stele pe Google despre clinica Daisy Vet. A încheiat-o cu: you are simply the best

George avea două ajutoare de nădejde la toate treburile casnice.

Sursa foto: arhiva Georgianei Vintilă, editare în Canva

Uneori, din prea plinul de recunoștință felină, George primea din partea lui Pixie cadouri proteice.

Sursa foto: arhiva Nicoletei Enica

George avea o mini viață purrfectă.

Daisy Vet – o clinică veterinară pentru sănătatea animalului tău de companie și liniștea ta sufletească

Într-o seară, George și-a creat cont pe Facebook. Auzise pe la colegii de serviciu că cei care au pisici și încarcă poze cu ele pe rețeaua de socializare fac furori. S-a gândit să testeze dacă este adevărat. 

A încărcat imediat o poză cu Pearl și Pixie. A scris și o postare cu povestea lor, cu bune și cu rele, cu suișuri și coborâșuri. A subliniat în povestea sa toate avantajele pe care le-a avut și pe care oricine altcineva le poate avea de pe urma alegerii clinicii veterinare Daisy Vet. A creat practic o postare țâță de mâță.

Postarea lui George a primit în doar 24 de ore mii de reacții. Like 👍🏻 Ador ❤️ Wooow 😳 A fost distribuită de mii de persoane, inclusiv de pagina de Facebook a clinicii veterinare și de medicii ei. 

Orice pet owner putea afla din prezentarea lui George că Daisy Vet înseamnă o clinică veterinară cu peste două decenii de activitate și cu două sedii (Aviației și Băneasa), cu servicii veterinare complexe și complete integrând și servicii de cosmetică felină și canină, pet shop și pensiune felină (Daisy Cat Hotel).

Colegii de serviciu i-au zis lui George că asta înseamnă că postarea s-a viralizat. George a întrezărit potențialul pisicilor sale negre și le-a creat lui Pearl și lui Pixie un cont, Two peas in a pod, în același mediu virtual. Deja se obișnuise cu el și totul îi părea floare la ureche. 

Sursa foto: arhiva personală

Să vă mai povestesc? Cred că ați înțeles și voi că George își trăiește acum viața la maxim. Cât despre Pearl și Pixie, ele au devenit pet influenceri cu peste 400000 followers. 

Dragi prieteni proprietari de animale de companie, voi pe ce criterii alegeți clinica veterinară ideală pentru pet-ul vostru iubit? Povestiți-mi într-un comentariu!

Articol scris pentru SuperBlog 2023, proba nr. 12, într-o zi de ̶v̶i̶n̶e̶r̶i̶ luni, 13, cu pisici negre împânzind ecranul laptop-ului


Surse de informare suplimentare folosite pentru redactarea articolului:


Fotografiile folosite pentru ilustrarea articolului au fost preluate pe acest blog cu acordul doamnelor Georgiana Vintilă, Cristina Cârlan și Nicoleta Enica.

Lasă un comentariu