Ecosistemul electrocasnic al viitorului – AENO – ne oferă confortul modern cu economie de timp

Sursa foto: pagina de Facebook AENO Romania

Motto:

Fugit irreparabile tempus. (Publius Vergilius Maro – Georgica)

Blocuri întregi doborâte dintr-o singură secerare. Iar eu un pion pe tabla de șah a destinului, prinsă ca o prizonieră a unui timp infinit. Este acel gen de moment în care nu ai timp de adio, ci doar îți este frică. Îți auzi numai bătăile inimii și nimic altceva, blocul întreg fiind scufundat într-o tăcere mormântală. Bătăile inimii se accelerează într-un ritm nebun. Asta este rău, dar este și bine: înseamnă că trăiești. Începi să te rogi. Oare este cineva care să te audă?  

Este doar întuneric și deznădejde. Se pare să viața încearcă să mă doboare de parcă aș fi încălcat toate pravilele. Murmur vorbe din care nici eu nu înțeleg nimic. Îmi vin în minte doar cuvintele Ecleziastului. Mă întreb dacă mai știu să mă rog, dacă îmi mai aduc aminte rugăciunea Tatăl nostru. Oare mai cred? „Fă, Doamne, lumină în acest lift ca în Cerul tău.” Toate aceste gânduri disperate se transformă la un moment dat în bătăi în ușa liftului și într-o chemare a cuiva, a oricărui om, dornic și capabil să mă scoată din impas. 

Sursa foto: site pexels.com

Rugăciunile nu sunt niciodată zadarnice. Se aud niște pași târșâiți. Probabil omul este încălțat cu papuci de casă. Zăresc vârful unui levier și apoi ușile liftului se întredeschid încetișor. În fine, pot respira mai bine.

Privirea mea se îndreaptă în jos. Sunt prinsă între etaje și am mai mult de un metru până la sol. Respir din ce în ce mai greu și inima simt că vrea să-mi iasă din coșul pieptului și să plece din această fundătură de una singură. Observ pe vârful levierului înfiptă o pastilă aflată încă în folie de aluminiu. Privesc de la mâinile care țin levierul către fața bărbatului. L-am salutat de câteva ori când l-am zărit prin bloc, dar nu l-am privit niciodată cu adevărat. Nu am avut timp.

Părul său vâlvoi și alb acoperă o frunte brăzdată de griji. Sub barba mare, un pic ondulată, de culoare cenușie pare să se ascundă o fire închisă și retrasă. Barba și părul se întâlnesc în zona perciunilor formând un fel de coamă în jurul chipului. Ridurile fine de la coada ochilor mă duc cu gândul că acest bărbat obișnuia odată să râdă, dar ceva s-a petrecut în viața lui care i-a furat toată veselia. Este un om care cu siguranță înțelege prin ceea ce trec închisă de ore bune într-un lift în beznă totală. 

Sursa foto: site pexels.com

Cu o voce ușor răgușită, foarte calmă, îmi spune ferm:

— Este o tabletă de extravalerianic cardio. Vă va ajuta cu palpitațiile. Trebuie să o înghițiți deoarece pompierii pe care i-am chemat să intervină nu vin prea curând. Este o pană de curent majoră în sectorul 1 și mai au și alte situații unde prezența lor este necesară. Dar eu voi rămâne aici, cu dumneata, până vin ei. Nu ai de ce teme.

Mi-am pus toată încrederea în domnul Mihăescu, vecinul de la etajul 1. L-am ascultat întru totul și timpul s-a comprimat. Așteptarea de cinci ore pentru eliberarea din lift a trecut cu bine.

Însă când am închis după mine ușa apartamentului zicându-mi că acum sunt în siguranță, pereții dormitorului păreau să se îngusteze și să mă strângă în niște chingi invizibile exact precum cabina liftului. Nu puteam respira. Am sunat-o pe vecina mea de palier, Dana. Mi-a propus să dorm la ea în sufragerie, în noaptea aceea.

Spune „da” unui purificator de aer AENO

Am acceptat bucuroasă. Dana mi-a spus că ea este convinsă că purificatorul de aer pe care îl are în dormitor și pe care l-a mutat de dragul meu în sufragerie mă va ajuta să respir mai bine și să pot dormi. Mi-a argumentat că nu voi fi mai puțin neliniștită, dar măcar voi respira un aer mult mai curat. Mi-a reamintit de calitatea aerului din București care lasă mult de dorit. Acest aparat este de un ajutor real, mi-a garantat ea. 

Nu am îndrăznit să o contrazic deoarece nu aveam în casă unul și nu știam nimic despre beneficiile unui astfel de dispozitiv. 

Deoarece aveam dificultăți în a adormi, am început să-l privesc cu atenție. Scria pe el AENO. Mi-am zis că nu strică să citesc despre această companie și să aflu mai multe despre ceea ce poate face produsul lor.

AENO este un brand global de electrocasnice inteligente care oferă produse de calitate, servicii pentru clienți și design de top în 26 de țări. Compania oferă o gamă largă de aparate smart, inclusiv dispozitive inteligente pentru casă, cum ar fi purificatoare de aer, aspiratoare robotizate, ca și alte aparate electrocasnice. AENO este o marcă tânără și dinamică, cu un design modern și inovator și tehnologie avansată. 

Cu aparatele inteligente AENO toți oamenii câștigă mai mult timp pentru a se bucura de viață și de momentele ei speciale, alături de familie și prieteni. Datorită noilor tehnologii încorporate în produsele AENO, sarcinile casnice nu mai sunt atât de obositoare și nici nu mai consumă mult timp. Pentru orice aparat clasic, există cel puțin o nouă variantă oferită de această companie – variantă cu tehnologie AENO care să o înlocuiască pe cea veche.

În ceea ce privește dispozitivul pe care Dana mi l-a așezat în încăpere și anume un purificator de aer Aeno AP4 filtru HEPA 3-in-1 (prefiltru, filtru HEPA 13, filtru carbon), lampa UV, ionizare, suprafață de serviciu până la 35 m², CADR – 200 m3/h pare ceva science fiction dacă nu citești cu atenție de pe site despre toate caracteristicile sale. Iar eu aveam toată noaptea pentru a face asta. Dana mi-a zis doar că inițialele CADR se traduc ca fiind Clean Air Delivery Rate. Mai pe românește rata de eliberare a aerului curat. Această rată este unul dintre cei mai utili parametri pentru înțelegerea capacității de filtrare a unui purificator de aer.

Practic citeam constant în timp ce dispozitivul – și el constant – măsura calitatea aerului în interior și în exterior. Cum făcea asta? Cu ajutorul unor senzori de calitate a aerului încorporați. Dacă calitatea aerului depășește normalul, purificarea începe automat.

Purificatorul acesta este recomandat pentru încăperi de până la 35 m². Un dormitor sau o sufragerie de bloc nici nu sunt mai mari de atât. Filtrul HEPA (High Efficiency Particulate Air) 3-in-1 captează particulele extrem de mici (0,3 microni), cum ar fi mucegaiul, polenul și bacteriile. Lampa UV ajută la eliminarea bacteriilor și a virușilor din aer. Un fascicul de lumină UV trece prin aerul de alimentare și captează unele bacterii, mucegaiuri și ciuperci înainte ca HEPA să înceapă faza principală de curățare. 

Ionizarea funcționează în următorul mod: ionii încărcați negativ atrag poluanții încărcați pozitiv, particulele se lipesc una de cealaltă, se îngreunează și cad pe podea sau pe mobilă. Modul noapte al purificatorului vă permite să dormiți liniștiți în timp ce purificatorul curăță aerul în tăcere (la un nivel de zgomot de până la 22 dB) și fără să lumineze. Consumul redus de energie face ca acest purificator să fie o alegere excelentă pentru cei care doresc să economisească energie.

Pentru a începe să-l folosiți, tot ceea ce trebuie să faceți este să conectați purificatorul la o sursă de alimentare și apoi să apasați butonul de pornire/oprire de pe panoul de control. Purificatorul va porni în mod implicit în modul Auto, care ajustează viteza ventilatorului în funcție de calitatea aerului din încăpere. Pentru a schimba modul ventilatorului, apăsați butonul moduri ventilator de pe panoul de control. Acesta vă permite să alegeți dintre modurile Auto, Ridicat, Mediu, Scăzut și Sleep.

Doar după ce am citit suficient de multe informații de pe site-ul lor, am înțeles că aparatele electrocasnice AENO sunt dotate cu o tehnologie avansată, cu accent pe funcțiile inteligente. 

Am priceput că pentru a controla totul dintr-un singur loc, trebuie adăugate dispozitivele inteligente AENO în aplicația mobilă AENO App de pe smartphone. Aplicația AENO poate fi descărcată de pe Google Play sau din App Store. Apoi puteți uita de rutina zilnică: programați doar ora și selectați camera pe care doriți să o curățați, urmăriți meniul, monitorizați activitățile și multe altele.

Spune „pa, pa!” prafului și părului nedorite cu cei 15000 Pa ai aspiratorului AENO

Noaptea este un bun sfetnic, se zice. Odată ajunsă acasă, am realizat cât de mult praf cu care mă obișnuisem este în atmosferă și nu numai: pe gresie, pe parchet și pe covoare. Mi-am dat seama cât de mult timp petrec făcând curățenie în același stil în care o făceau mama și bunica mea. Înarmată cu un aspirator model vechi, cu sac și un fir lung de 12 metri, cu o cârpă umedă sau cu un mop îmbibat în apă și ajutată de fel și fel de substanțe chimice menite să curețe mizeria în profunzime, nu făceam altceva decât să perpetuez niște deprinderi arhaice.

Am decis imediat să cumpăr și eu un purificator de aer ca al Danei și un aspirator fără fir AENO SC1.

Sursa foto: pagina de Facebook AENO Romania

Acest aspirator este dotat cu o putere de aspirare de 15000 Pa astfel încât poate curăța eficient toate suprafețele, inclusiv covoarele. Și dacă nici covoarele nu strâng mult praf, nu știu ce altceva din casă o mai face. Poate de aceea strănut atât de frecvent când le aspir. 

Dacă vă întrebați ce este Pa, voi continua traducerea. Pa reprezintă puterea de aspirare a unui aspirator și este un parametru esențial, care influențează calitatea aspirării. Puterea de aspirare este indicată în unități de presiune Pascal, puterea normală este între 1800-3000 Pa, cele mai performate aspiratoare robot pot însă ajunge și chiar depăși puterea de 8000 Pa. Dar acest aspirator ajunge la 15000 Pa. Praf? Pa, pa!

Aspiratorul AENO este prevăzut cu o perie electrică Turbo Brush. Peria este acționată de un model electric separat astfel încât poți spune pa părului animalelor de companie și particulelor mari de praf.

Peria aceasta nu este simplă, ci iluminată cu leduri. Puteți curăța eficient deoarece nu veți mai orbecăi precum cârtițele, ci veți putea vedea unde se ascunde praful nemaifiind nevoiți să curățați la întâmplare.

Aspiratorul este dotat cu un filtru MIF lavabil, adică un filtru de înaltă performanță care este extrem de ușor de curățat. Acest filtru se clătește pur și simplu sub un jet de apă și apoi se lasă să se usuce. 

Aspiratorul este prevăzut cu un încărcător pentru montarea pe perete. Acest încărcător permite depozitarea convenabilă a aspiratorului în poziție verticală ceea ce economisește o mulțime de spațiu în casă. 

Recipientul de praf este ușor de curățat, fără a atinge sau a împrăștia resturi. Se varsă direct în coșul de gunoi.

Aspiratorul AENO este multifuncțional în sensul în care este, pe de o parte, un aspirator de mână compact și puternic numai bun pentru curățarea mașinilor, a mobilei sau a locurilor greu accesibile și, pe de altă parte, este un aspirator fără fir ușor pentru curățarea tuturor tipurilor de podele sau a prafului de pe tavan. Și când scriu ușor nu exagerez pentru că are o greutate de doar 1,5 kg. Ușurința în manevrare este dată de un mâner ergonomic și o echilibrare adecvată a dispozitivului pentru confortul utilizatorului. Nu pot decât să mă gândesc cu bucurie că nu voi mai fi nevoită să ridic aspiratorul meu vechi ce cântărește 4,1 kg. De găleata plină ochi cu apă cântărind vreo 6 kg și de mirosul de Domestos, ce să mai zic? Nu-mi va fi dor de ele.  

Aspiratorul are o autonomie ridicată putând să funcționeze până la 45 de minute fără reîncărcare. Sau altfel spus adio celor trei ore de frecat gresie și parchet cu mutările permanente ale aspiratorului de la o priză la alta.

Chiar nu știu cum nu m-am gândit cât de mult timp din viață îmi consumă utilizarea unor aparate electrocasnice depășite din punct de vedere moral. Singura explicație o găsesc în acea expresie tipic americană: old habits die hard. Înainte de a muri vechile mele obiceiuri, era cât pe ce să-mi cedeze spatele din cauza eforturilor depuse. Nu pot decât să mă bucur de tot timpul liber, acel timp pe care nu-l voi mai petrece la medic, la kinetoterapeut și făcând proceduri de fizioterapie interminabile primăvara și toamna.

Planurile mele de viitor sunt întrerupte de țârâitul scurt al soneriei. În pragul ușii este salvatorul meu, domnul Mihăescu. Omul care mi-a dăruit din timpul său.

Este îmbrăcat în niște haine maronii, pământii, dar foarte curate. Sunt niște culori terne ce te fac să-l treci cu vederea. Doar bunătatea sa nu poate fi uitată. Stă în pragul ușii mele cu ochii săi negrii sfredelitori, cu părul zburlit și alb și barba grizonantă ce iese în evidență. Stă nemișcat, flancat de niște sacoșe de plastic, chiar două, puse una peste cealaltă. Mi le întinde firesc și îmi spune cu naturalețe ca și cum m-ar cunoaște de-o viață că el presupune că probabil nu am ieșit încă din casă pentru a-mi cumpăra de mâncare. Și nu se înșală câtuși de puțin.

 După plecarea sa intempestivă, mă gândesc că un om îmbrăcat atât de simplu probabil că nu are în casa sa aparate inovatoare. Dar ar avea mare nevoie măcar de unul și, cu certitudine, s-ar bucura să primească așa ceva cu ocazia Crăciunului. 

Pregătește „papa” bun pentru cei mici și mixează pentru cei mari ca un DJ cu un blender AENO

Dar din dar se face rai, zice o veche vorbă românească. Aleg fără să stau pe gânduri să cumpăr pentru domnul Mihăescu un blender pentru gătit AENO TB1. Nu am cum să dau greș cu un astfel de cadou.

Sursa foto: pagina de Facebook AENO Romania

Nu știu cum sunteți voi,  dar eu nu pot să cumpăr pentru mine sau să fac cadou produse electrocasnice care nu înțeleg cum funcționează. De aceea, am citit tot ce era posibil și despre blender gândindu-mă că domnul Mihăescu ca orice persoană în etate o să mă întrebe câte în lună și în stele despre aparat mult mai curând decât să înceapă el să citească. Mi-am făcut timp pentru a-i putea oferi toate detaliile necesare a fi cunoscute pentru buna funcționare a acestui blender.

Foarte pe scurt: blenderele au evoluat mult din 1922 de când Stephen Poplawski l-a brevetat pe primul. Cu mai multe detalii:

Blenderul AENO nu doar că pregătește hrană pentru copii (2 în 1 Boil și Whip 2 în 1), dar este perfect și pentru mâncăruri dietetice preparate la abur. Cum le face? Foarte rapid, căci prinde o viteză de 35000 rpm. Mai că îmi vine să amețesc doar când scriu asta, dar blenderul AENO rezistă: el este dotat cu picioare din cauciuc (antiderapante) care îl mențin stabil pe orice suprafață plană. Bonus: este prevăzut cu opt setări preprogramate, mâncăruri gata preparate sau diverse tipuri de gătit astfel încât, la sfârșitul zilei, vă așteaptă cu diferite chestiuni sănătoase și delicioase. Cum așa? Cu ajutorul cronometrului de pornire întârziată: umpleți vasul în avans, selectați programul și setați ora de pornire întârziată. Felul de mâncare visat vă va aștepta gata exact la timp. 

Sunteți o persoană firavă și aveți probleme în a găti chestiuni mai dure? Prepararea gheții pisate pentru smoothie-uri și cocktail-uri nu mai este o problemă! Cuțitele cu viteză mare de rotație și dinți speciali zdrobesc cu ușurință gheața. Legume crude, nuci, carne – toate aceste produse pot fi tocate cu ușurință datorită celor 8 cuțite durabile din oțel inoxidabil. Acest lucru vă permite să preparați amestecul perfect, indiferent de ingrediente. Trebuie doar să selectați modul de viteză optim pentru fiecare produs.

De fel sunteți puțin uituci? Funcția de oprire automată oferă un plus de siguranță. Blenderul se oprește automat după terminarea programului, când capacul superior este deschis, când blenderul este scos din bază sau când motorul se supraîncălzește.

Sau poate vă place să gătiți în mare viteză. Compartimentul pentru produse suplimentare din partea de sus vă permite să adăugați produse în timp ce blenderul funcționează și voi sunteți la rândul vostru băgați în priză.

Să ridice mâna cui îi place să spele vase, oale, cratițe sau blendere! Când vine vorba despre acest dispozitiv, nici nu este nevoie. Blenderul AENO are un program de curățare automată. Trebuie doar să adăugați 500 ml de apă în vas după ce ați gătit și să selectați Curățare pe panoul tactil pentru a porni acest mod. 

Familie mare? Borcanul ecologic cu o capacitate de 1,75 litri este suficient pentru a pregăti o masă pentru 5 persoane. 

La un click distanță de produsele AENO

În ceea ce privește comanda pentru cele trei produse alese de mine din „marea familie” AENO, nu a trebuit să fac decât click pe cumpără de aici.

Trebuie să vă spun că nu am rezistat până la Crăciun și i-am oferit domnului Mihăescu blenderul drept cadou de îndată ce l-am primit. S-a uitat la el cu același drag cu care agentul special FBI Dale Cooper din binecunoscutul serial american Twin Peaks al regizorului David Lynch se uita mereu la o cană mare, plină cu cafea neagră și la farfuria de alături pe care trona o porție generoasă de plăcintă cu vișine. Și s-a simțit fericit că poate să pună deoparte toate cuțitele mici, medii și mari, sita, răzătoarea din sticlă pentru fructe și tocătorul de fructe și legume manual. Și să câștige timp pe care să-l petreacă ajutând alți oameni aflați în impas. Domnul Mihăescu este prin natura sa a giver și funcționează pe principiul de viață pay it forward.

Cât despre mine am câștigat trei ore pe săptămână în care vizionez cele mai recente filme apărute pe marile ecrane. Dacă ați observat nici filmele nu se mai fac ca pe vremuri de circa 90 de minute, ci multe dintre ele depășesc bine durata de trei ore.

Poate că trei ore nu pare mult, dar într-un an înseamnă 106 ore. Mă pot îmbrăca elegant pentru o ieșire la film, aspira toată locuința cu dispozitivul fără fir AENO fără să fie nevoie să depun eforturi considerabile și să mă umplu de praf mai ceva ca Cenușăresa.

Sursa foto: galerie de fotografii pusă la dispoziție de sponsorul AENO Romania

AENO – un brand cu respect pentru timpul clienților

Universul AENO nu este format doar dintr-un purificator de aer, un aspirator fără fir și un blender nemaipomenit.

Aparatele AENO se împart în 5 categorii principale, în funcție de scopul utilizării lor.

Colaj creat în aplicația Canva

Toate modelele AENO au un design concis și sunt create în același stil. Estetica tehnologiei este inseparabilă de funcțiile sale: toate dispozitivele lucrează împreună într-un ecosistem unic care oferă acces la setări individuale.

AENO se concentrează pe clienți și este mai mult decât dornic să ofere o experiență satisfăcătoare tuturor consumatorilor.

AENO înseamnă și servicii de top, printre care un serviciu unic de garanție la preluare: serviciul de garanție Pick-up. AENO oferă clienților săi multiple modalități de a intra in contact, răspuns rapid pe 4 canale de comunicare și un timp de răspuns sub 5 minute. Aceste servicii de top se traduc, de fapt, tot în economie de timp pentru clienți. Ei nu mai așteaptă zeci de minute ascultând Oda bucuriei (sense the irony?) a lui Beethoven pentru că nu mai sunt nevoiți să sune la un call center care își tratează clienții prost.

Ecosistemul electrocasnic AENO vă deschide o ușă către un mod de viață mai relaxat și în care timpul limitat pe care îl aveți va fi gestionat mult mai eficient. Datorită dispozitivelor inteligente pe care le oferă, AENO vă va ajuta să economisiți timp în multiple feluri.

Gătitul, efectuarea curățeniei și anumite chestiuni ce țin de igiena personală devin procese mai ușoare, mai rapide, mai eficiente – mai confortabile per ansamblu. Tehnologia avansată optimizează procesele. Controlul de la distanță prin aplicația mobilă AENO permite automatizarea sarcinilor zilnice. Dispozitivele inteligente AENO pot astfel prelua sarcinile zilnice, precum gătitul sau aspirarea care nu vor mai necesita supraveghere constantă.

Dacă ar trebui să alegeți un unic produs AENO, care ar fi acela și de ce?

Articol scris pentru SuperBlog 2023, proba nr. 7

Un gând despre „Ecosistemul electrocasnic al viitorului – AENO – ne oferă confortul modern cu economie de timp

Lasă un comentariu