La un click distanță de moda sezonului rece 2023/2024 cu Answear

Scriitorul francez Honoré de Balzac explica într-un text din anul 1830, parte din volumul Tratat despre excitantele moderne. Tratat despre viața elegantă, că a duce o viață elegantă înseamnă, a poseda „știința care ne învață să nu facem nimic la fel ca ceilalți, dând impresia că le facem pe toate aidoma lor“. 

Paul Valéry insista și el, cînd definea eleganța, pe jocul între rafinament și naturalețe. Eleganța, în viziunea acestui poet simbolist francez, este „arta de nu te face remarcat îmbinată cu grija subtilă de a lăsa să se vadă că ești altfel“. O modalitate firească de a găsi fără a avea aerul că ai căutat.

Confortul – un cuvânt de etimologie franceză, la fel ca și eleganță – este totalitatea condițiilor care fac un om să se simtă bine din punct de vedere fizic și psihic, să se simtă perfect în pielea sa, dar și în hainele pe care le poartă.

Eleganța este mult mai dificil de definit pentru că se confundă atât de ușor cu luxul, cu stilul sau chiar cu moda. Eleganța nu vine doar din exterior, ci este dată de modul în care mergi, de felul în care vorbești cu alții, depinde de maniera în care privești oamenii, de felul în care te machiezi, de modul în care te comporți în societate, șamd.

Din motive de neînțeles mulți oameni au impresia greșită că eleganța și confortul sunt noțiuni contrarii, care se autoexclud și nu doi buni parteneri ai unui tango executat fermecător.

Iarna, sezonul rece, aduce cu el nu doar frigul, ci și oportunitatea de a ne exprima stilul într-un mod cu totul special. Este o perioadă în care moda devine un joc al straturilor și al accesorizării creative, iar eleganța poate străluci chiar și în zilele cele mai reci.

Una dintre primele reguli ale eleganței pe timp de iarnă este alegerea corectă a țesăturilor. Lâna și cașmirul sunt protagoniștii necontestabili ai sezonului rece. Puloverele moi, paltoanele elegante și fularele din aceste materiale nu doar că vă țin de cald, dar adaugă și o notă luxoasă ținutelor voastre.

Culorile joacă, de asemenea, un rol crucial în definirea eleganței iernii. Tonurile calde aduc o notă de sofisticare, în timp ce nuanțele de alb și albastru completează atmosfera rece a sezonului. Nu uitați de negru – o culoare atemporală care întotdeauna exudă eleganță.

Croielile au și ele un cuvânt important de spus. În locul unor haine largi care vă fac să păreți învelit în straturi de puf precum un pinguin, optați pentru articole bine croite, care se mulează pe corpul vostru. Paltoanele lungi și slim fit, rochiile midi cu croială în formă de A sau pantalonii cu o linie dreaptă, elegantă sunt alegeri excelente.

Accesoriile sunt cireașa de pe tort când vine vorba de a completa ținutele de iarnă. Un șal din mătase, mănuși de piele și o pălărie cu boruri late nu doar țin de cald, dar adaugă și un plus de stil. Puteți alege și accesorii statement, cum ar fi o eșarfă cu un imprimeu bogat sau o geantă elegantă pentru a vă completa look-ul.

Așadar, iarna poate fi un teren fertil pentru exprimarea stilului vostru personal. Eleganța și confortul nu trebuie să fie compromisuri. Cu alegerea corectă a țesăturilor, culorilor, croielilor și a accesoriilor potrivite, puteți străluci în zilele reci de iarnă cu o ținută care nu doar că vă ține de cald, ci atrage și privirile pentru rafinamentul și creativitatea voastră vestimentară.

Tendințe în moda sezonului rece 2023/2024

Hai să vorbim despre cum putem aduce o notă de rafinament în garderoba de iarnă, fără a sacrifica confortul, ci făcându-le să coexiste facil.

Pentru a face asta, am apelat la site-urile marilor reviste de modă, recunoscute pe plan internațional, precum Harper’s Bazaar și Vogue.

Deoarece Paris continuă să fie una dintre capitalele modei, iar francezii un punct de referință etern când vine vorbă despre eleganță, am devorat cele optsprezece tendințe pentru sezonul de toamnă-iarnă 2023/2024 așa cum sunt ele prezentate de ediția franceză a revistei Vogue.

Am extras un top 10 tendințe – cele care m-au cucerit:

  • Cravatele purtate și de către doamne
  • Jachetele cu umeri structurați
  • Tartanul
  • Creațiile dantelate
  • Negru și alb
  • Culorile pastelate
  • Denim la dublu
  • Bej în toate nuanțele sale
  • Little black dress reinventată
  • Umerii puternic accentuați

Pot să vă spun că tendințele în modă apar, apoi dispar, iar ulterior revin sub o altă formă. 

Din topul de zece tendințe, m-am oprit cu gândul asupra a trei astfel de trend-uri. Mi-au plăcut când au fost în vogă în anii ’80 și le ador și în 2023.

Umerii puternic accentuați

Power shoulders (umerii puternici sau accentuați) reprezintă o tendință în modă care implică utilizarea umărului proeminent în croiala hainelor, cu scopul de a crea o impresie de putere, încredere și influență. Acest stil de croială implică, de obicei, umărul supradimensionat sau cu o linie dreaptă, care face umerii să pară mai mari și mai proeminenți decât în mod normal.

Tendința power shoulders a fost foarte populară în anii ’80 și a fost asociată cu imaginea unei femei de afaceri puternice și independente. Aceasta a fost adesea realizată prin utilizarea umărului buretat sau prin inserarea umărului buretat în haine pentru a crea acel aspect de umeri mai mari. Acest stil poate fi văzut în jachete, bluze, sacouri și chiar rochii.

Power shoulders revine în modă în toamna-iarna 2023/2024 reinterpretat pentru a se potrivi cu tendințele contemporane.

Denim la dublu

Double denims se referă la o ținută sau o combinație de îmbrăcăminte în care sunt purtate două piese de denim (blugi) în același timp. Aceasta poate însemna purtarea unei perechi de blugi cu o jachetă de denim sau o cămașă de denim, creând astfel un ansamblu în care denim-ul este prezent atât în partea de sus, cât și în partea de jos. Combinarea blugilor cu alte piese de denim poate crea un look casual, dar și stilat, în funcție de modul în care este realizată. Este o tendință de modă care poate oferi o notă relaxată și lejeră, iar alegerea corectă a culorilor și croielilor poate adăuga un element de stil la o ținută extrem de confortabilă. Pentru că dacă blugii nu sunt comozi, apoi nu știu ce altceva este mai confortabil de purtat în viața de zi cu zi.

Știați că popularizarea blugilor pentru femei a fost făcută de Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel?
Coco Chanel a fost una dintre primele designeri care au promovat eleganța și confortul în modă pentru femei începând cu anii '20.

Negru și alb

Black and white se referă la o combinație de culori care constă în folosirea exclusivă a nuanțelor de negru și alb, fără adăugarea altor culori. Această combinație simplă, dar puternică, este adesea folosită în modă, design interior, fotografie și arta cinematografică pentru a crea contrast și impact vizual.

Black and white poate sugera opoziția dintre întuneric și lumină, bine și rău, Yin și Yang, feminin și masculin, haos și ordine, fundamente universale ale existenței noastre.  Sau poate crea o atmosferă elegantă și sofisticată. Această schemă de culori este adesea folosită pentru a accentua liniile, texturile și formele în design, și pentru a crea imagini sau piese artistice dramatice și expresive.

Această combinație de culori este atemporală și clasică și poate fi folosită într-o varietate de contexte pentru a crea efecte vizuale puternice și memorabile.

Eleganță dublată de prestanță și confort fără efort, doar pe Answear

Oricât de multe tendințe ar exista în sezonul de toamnă-iarnă 2023/2024 cel mai potrivit loc pentru a ține pasul cu ele creându-vă ținute elegante și confortabile în vogă este magazinul online Answear. Magazinul este vechea mea prietenă virtuală când vine vorba de shopping. Answear se află doar la un click distanță de peste 500 de branduri și asta doar pentru a vă fi cât mai ușor să vă planificați ținutele. Veți găsi produse pentru toate gusturile, de la branduri premium (Tommy Hilfiger, Guess, Max Mara, Michael Kors) la branduri sportive (Adidas, Puma, New Balance), scandinave (Custommade, Gestuz, By Malene Birger), dar și multe alte mărci de renume mondial.

Nu am nicio prietenă care odată ce și-a descărcat pe telefon aplicația Answear să-și dorească să mai ia mall-urile din București la pas, ore în șir, în căutarea unei ținute care să îmbine eleganța și confortul. Answear oferă confort fără efort, dar și eleganță și prestanță în orice ținută.

ANSWEAR is the answer

ANSWEAR.ro este răspunsul la orice întrebare a oricui din domeniul modei și datorită multiplelor avantaje pe care le oferă clienților.

  1. Livrare rapidă: produsele comandate până la ora 16.00 se livrează în maxim 48 de ore
  2. Cumpărături fără riscuri: produsele comandate se pot returna cu ușurință în termen de 30 de zile de la data livrării
  3. Gratuitate: comenzile de minimum 240 de lei au asigurate livrare și retur gratuite
  4. Answear Club – program de loialitate cu înscriere gratuită: acumularea de puncte AC la fiecare comandă plasată, puncte utilizabile la următoarele comenzi pentru scăderea prețurilor. 

Pentru Gala SuperBlog de la mijlocul lunii decembrie, am decis să îmi construiesc o ținută ce respectă una dintre tendințele sezonului rece 2023/2024 – trend-ul clasic cu cel mai dramatic efect posibil: black and white. Este singura alegere potrivită pentru o drama queen.

Am început prin a alege dintre paltoane de damă pe Answear.ro unul alb, Silvian Heach. Paltoanele sunt piese vestimentare rafinate, cosmopolite, clasice, distinse. Sunt piese ce pot fi asociate la fel de confortabil cu pantaloni ţigaret şi cămașă, rochie tricotată şi botine, jeanşi skinny ori pantaloni din piele şi pulover.

Am optat apoi pentru un pulover Hollister Co., de asemenea alb, din multitudinea de alegeri posibile cu privire la pulovere pentru damă https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/pulovere-si-cardigane. Puloverele sunt articole de îmbrăcăminte create pentru confort, dar și un accesoriu cu stil. Sunt moi, călduroase, menite să vă protejeze de temperaturile joase de iarnă, dar arată și senzațional.

Am completat outfit-ul cu o pereche de pantaloni negri drepți cu talie înaltă Calvin Klein și cu o pereche de cizme de piele Steve Madden, tot de culoare neagră, cu toc cui.

Se știe că accesoriile completează înfățișarea, făcând persoana mai atractivă și reușind să scoată din anonimat orice ținută. În ultimii ani mai ales, accesoriile au devenit treptat o parte importantă a stilului și a tendințelor. O pălărie, o pereche de mănuși, o centură, o bijuterie sunt esențiale pentru ținuta unei femei. O brățară sau un colier pot spune multe despre persoana care le poartă. O pereche de mănuși vă poate scoate din banal, în timp ce o eșarfă poate oferi o eleganță unică.

De aceea am mai achiziționat pentru a-mi definitiva ținuta și niște mănuși negre Morgan din piele, o pereche de cercei Ralph Lauren din aur, prețioși și o pălărie neagră Max&Co. de lână. Îmi făcea cu ochiul și o poșetă, dar am decis să merg la eveniment cu una din gențile negre aflate în dulapul de acasă.

Mi-am zis că poate la următoarea comandă. La cea curentă, din fericire, beneficiez de un discount (valabil la toate produsele cu preț întreg de pe ANSWEAR.ro, utilizabil o singură dată, la o comandă de peste 250 lei) de 15%, deloc de neglijat, având în vedere că este prima mea comandă și că m-am abonat la newsletter-ul Answear.

Luna decembrie este acea perioadă magică a anului când sărbătorim Crăciunul, când orașul este împânzit de luminițe, culori și arome. Culorile au o poveste de spus în fiecare ținută. Negrul – un clasic etern – vă poate aduce aminte că întunericul poate fi și el elegant și misterios. Negrul se asortează perfect cu albul zăpezii, cu straturile de nea care acoperă orașul. Dacă ele lipsesc și în acest decembrie care se întrezărește încet în serile lungi de toamnă, târgurile de Crăciun vă oferă o alternativă albă și dulce: vata de zahăr. Sunt sigură că vă puteți imagina și voi alte alternative.

Așa cum și eu am decis cu o zi înainte de gală să împrumut de la vecina mea, Dana, o pereche de ghete argintii. Am citit că silvermania este din nou în vogă și mi-am zis că vreau să risc și să mixez tendințele modei în stilul meu, așa cum mulți DJ au remixat clasica și inegalabila melodie din 1990 a Madonnei Vogue doar pentru a-i adăuga note de prospețime.

Până la urmă, zice-se că cei care nu respectă tendințele în vogă la un moment dat sunt artiștii; oamenii care nu au nicio limită superioară când vine vorba despre imaginație și care nu respectă nicio convenție deja stabilită sunt cei care în mod paradoxal creează moda și trend-urile.

Voi de care tendințe ale sezonului de toamnă-iarnă 2023/2024 sunteți atrași și cum vreți să le amestecați?

Articol scris pentru SuperBlog 2023, proba nr. 3


Imaginile folosite pentru a ilustra articolul sunt:

  • fotografii puse la dispoziția concurenților de către sponsorul Answear
  • fotografii royalty free de pe site-ul pexels.com
  • capturi de ecran de pe site-ul sponsorului

Colajele sunt realizate folosind aplicația canva.com

Surse de informare adiționale (pe lângă cele puse la dispoziția concurenților de către sponsor)

Un gând despre „La un click distanță de moda sezonului rece 2023/2024 cu Answear

Lasă un comentariu