Meniu internațional, networking la un pahar, concerte live și garantat 100% distracție într-o locație de destinație: Katz GastroLab

Girls’ night out. Boys’ night in. Așa ceva încă nu s-a văzut decât în teorie, dar poate ar trebui să se aplice și în practică. Nu ar mai exista discuții în cuplu pornind de la “ies la o bere cu băieții (și în seara asta)”. Știți, fetelor, cum zic, nu? Karaoke party. Quiz night. Live concert. Jazz jam session. Stand up melody. Sit down comedy. Pentru stand up-eri prea obosiți ale căror glume răsuflate nu se mai ridică. La înălțimea așteptărilor publicului. Și câte și mai câte alte moduri distractive de a petrece o vineri seară există. 

Iar eu stau cu laptop-ul în brațe, cu douăzeci de ferestre deschise în Windows, cu cartea lui Yuval Noah Harari „21 de lecții pentru secolul XXI” alături și cu un creion în gură a cărui gumă deja am ros-o. Și aștept. Aștept să vină odată inspirația pentru a putea scrie cel mai nemaipomenit eseu despre viitorul muncii la orizontul anului 2040. Singura problemă cu acest orizont este că e îndepărtat și nu-l văd. Și nici chef de muncă nu am vineri seara. După o săptămână grea la birou, tâmplele îmi zvâcnesc spasmodic. Excesul de cofeină îmi bubuie ca un toboșar dezarticulat în urechi. O durere de cap debilitantă pornește de la tâmpla stângă și ajunge traversând fruntea deasupra ochiului drept. Apoi își reconfigurează traseul. 

Doar telefonul mobil mai lipsește să sune ca să ajung pe culmile lipsei de concentrare. Doh, doh, doh, this hit that ice cold, Michelle Pfeiffer that white gold. Acesta este tonul de apel alocat Monicăi, my BFF. Best friends forever. Monica – prietena mea cea mai bună dintotdeauna și pe viață – are tonul ei de apel aparte. Un hit al lui Mark Ronson. Uptown Funk. Funk-pop și disco-pop, un mix menit să-i pompeze omului viață în vene. Beat-ul plin de exuberanță i se potrivește perfect. Monica este genul de tipă care te duce cu gândul la voie bună și la petreceri. Clubbing și ieșiri cu fetele, indiferent cât de obosite sunteți/suntem/sunt. Care o fi forma corectă? Câte suntem? Două. Ea și cu mine, eu și cu ea. 

Apelul ei este scuza perfectă pentru a lăsa totul deoparte așa că îi răspund. 

Cuvintele se revarsă dintotdeauna din gura Monicăi precum șampania dintr-o sticlă pe care ai avut proasta inspirație să o agiți înainte de a-i scoate dopul cu grijă. 

— Ce faci? Sper să nu-mi zici că muncești, că-ți storci creierii să scrii vreo microficțiune sau, mai rău, un eseu. Doar o viață are omul și un trai nenorocit. Mă rog, poate nu chiar nenorocit, dar nefericit. Timp puțin, zeci de oportunități și pe tine care stai mereu acasă. Nu se mai poate așa, dragă!

Monica nu este niciodată nefericită, dar o las să spună tot ceea ce are de zis pentru că oricum nu o pot întrerupe vreodată.

— Și doar o dată pe săptămână este vineri. Friday night out. Să nu inventezi vreo scuză! Ieșim în oraș. Într-un restaurant din centrul Bucureștiului. Este amplasat într-o zonă excelentă, chiar lângă parcul Cișmigiu. 

Nu o întrerup nici acum. Aș putea căci nu mai are motoarele turate la maxim, dar vreau să aud tot ceea ce are de zis despre locație. Sună bine. 

— Acest restaurant din București este localizat într-o casă interbelică. Știi estetica fără seamăn a Bucureștiului vehi? Casele pe care Ceaușescu le demola ca să aibă loc pentru blocurile sale gri. Case cu arhitectură vintage, cu terasă interioară și mansardă. Shh, are un secret attic locația aceasta. 

O mansardă secretă? Deja încep să simt că orice s-ar putea petrece într-o astfel de casă. O locație desprinsă dintr-un roman al Agathei Christie. Miss Marple, doar că fără pălărie că nu am niciuna în garderobă. Poate ar trebui să-mi cumpăr? Oare ce impresie le-aș lăsa celorlalți dacă aș trece pragul unui club îmbrăcată într-un taior elegant, asortat cu o pălărie din anii ‘30? Într-o lume plină de tatuaje și piercing-uri, o pălărie ca a lui Jane Marple nu ar trece neobservată. S-ar holba cu toții la mine ca la o lebădă albă într-o mare de pisici negre? O fi asta o comparație potrivită? Never mind, gata cu figurile de stil, că nu a zis nimic de club. A spus clar restaurant. Or avea preparate culinare tradițional românești sau bucătărie internațională?

— Mâncăm ceva delicios din meniul lor. By the way, au un meniu internațional bogat cuprinzând de la tagliatelle cu sos Ragu și risotto cu fructe de mare până la pulpă de rață cu piure de morcovi, paste cu salsa de trufe și semințe de rodie ca și supe creme. Urmărim spectacolul lui Sebastian Mihai și de la ora 22.00, ne dăm și noi în spectacol. Atunci începe petrecerea karaoke.  

Totul până la karaoke. Monica știe că nu am niciun pic de ureche muzicală și vrea să mă pună să cânt într-un restaurant, în fața a zeci de necunoscuți? Și nici nu mă plătește nimeni. De fapt, sper că nu o să aibă nimeni în farfurii, roșii sau ouă. Prind brusc glas.

— După ce că sunt afonă și emotivă și nu am mai ieșit de dinainte de pandemie seara în oraș, vrei să și cânt? Nu cred că au acolo destulă băutură pentru mine ca să fac așa ceva. Unde mergem mai exact?

— La Katz GastroLab, ce, nu ți-am zis? Posibil să nu fi precizat clar unde căci m-am pierdut un pic printre detaliile gastronomice. “Suntem ceea ce mâncăm” spune o veche vorbă înțeleaptă și eu m-am lăsat purtată de esența ei.

— Nu ai zis, Monico. Ce are așa de special locul acesta pe lângă mansardă?

— Vai, nu este o simplă mansardă. Mansarda cu artiști, te rog. Ce are deosebit Katz GastroLab? A fost gândit ca o locație de destinație, cu mai multe funcțiuni. Aș putea să-ți spun că este un local cultural care găzduiește concerte live de jazz, muzică instrumentală, flamenco, muzică braziliană, muzică italiană, șamd. 

— Așadar este un restaurant cu concerte live?

— Da, se poate formula și astfel. Sau, ca să sucesc cuvintele, cum faci tu de obicei, aș putea să spun că este un local pentru concerte. Indiferent ce dorești să asculți, muzică latino sau poate un concert de jazz, există șanse ridicate să poți face asta acolo. Și nu doar atât căci îți și delectezi papilele gustative cu fel și fel de bunătăți pregătite după rețete din toate colțurile lumii. Bonus: nici nu stai pe uscat. 

— Dacă vrei să susțin și eu un mini concert live în restaurant diseară, ar fi trebuit să îți începi invitația în acest local, folosind celebrele vorbe ale junimistului Nicolae Gane.

— Habar nu am despre ce vorbești!

— Scriitorul Nicolae Gane, secretarul „Societăţii Junimea” din Iaşi, a spus prin 1885 că “mâncarea-i fudulie – băutura-i temelie”.

— Uite că nu știam, dar no worries. Mansarda despre care ți-am zis deja are un decor extraordinar: tablouri cu artiști muzicali faimoși, un ceas vintage, ba chiar și un juke box. Și tot acolo este barul. Iar de la bar vom lua niște shot-uri extraordinare pe care nu le mai găsim în altă parte și niște cocktailuri fenomenale. Și nu de la prea multe pahare ți se va părea că barul este decorat cu tablouri cu mâțișoare, ci chiar este cu adevărat împânzit cu aceste pisici (Katz) în rame de mari dimensiuni.

— Știi ce nu mi-ai zis?

— Ce? Of, ce am uitat de data aceasta? Ți-am zis să nu cumva să te văd îmbrăcată iar în negru? Nu vreau să aud replica aceea cu little black dress. Nu mergem la o înmormântare. Nu stai iar cu gândul la despărțiri, divorț, decepții din dragoste, dureri, decese. Îmbracă o rochie roșie sau ceva flamboaiant și gândește-te la viață și la distracție.

— Nu asta era, ci voiam să știu cum ai descoperit acest loc?

— Pe scurt, o mai știi pe verișoara mea, Alina? Care a născut anul trecut de Crăciun? Ea și soțul ei și-au dorit pentru bebe un botez restrâns la care să-i invite doar pe cei din familie și câțiva prieteni apropiați. Nu își doreau ceva mare și fastuos cum le-a fost nunta. Și au ales această locație. De ce? Simplu, se organizează la ei și evenimente private: botezuri, aniversări, tăieri de moț, petreceri corporate, majorate, celebrări ale logodnei, petreceri de după cununia civilă, etc. 

— Dar Alina de unde știa de ei? Că doar pentru un eveniment așa de important precum botezul lui bebe, sigur nu i-a ales aleator de pe marele world wide web

— Sigur că nu! Alinei i-au fost recomandați de una dintre colegele ei,  de la serviciu. Tipa aceasta, Maria sau Mariana, whatever, a organizat un garden party spectaculos în curtea vilei. Cateringul la respectiva petrecere a fost asigurat de cei de la Katz Gastrolab. They put the CAT in CATERING, cum ar veni. Astfel că oricine poate alege dintr-o multitudine de tipuri de meniuri: bufet suedez, coffee break, lunch corporate – bufet, Candy Bar personalizat în funcție de eveniment, brunch și gama completă de servicii de catering pentru nuntă, botez, cununie și conferințe. Ba chiar au asigurat serviciile de catering concerte – backstage pentru cei mai mari artiști (Tom Jones, Hollywood Vampires, Deep Purple, Avishai Cohen, Five Finger Death Punch, Omara Portuondo, șamd) de pe scena internațională, în cadrul concertelor susținute de aceștia în București. Good music, good food, good life, știi cum zic, nu? Și cum au mâncare de te lingi pe degete după ce o guști și regreți că s-a terminat din farfurie și ai linge și farfuria, cam în același mod în care își ling pisicile blana ca să o curețe. Așa ai curăța și tu farfuria, dar nu se face așa ceva. Nu se cuvine, apără și păzește de un astfel de comportament felin, așa că mai comanzi o porție. Poți să o faci și de pe Glovo, Tazz și Bolt Food. 

— Ești sigură, Monico, că faci tu așa ceva? Că mai comanzi o porție adicătelea? Ai abandonat dieta și visele cu privire la o siluetă precum cea a lui Kate Moss?

— Nu mă întrerupe! Ce ziceam? Da, mai comanzi o porție de pork ribs și o termini și pe aceea. După care, iei și un desert. O felie de carrot cake, mai pe dietă așa, că doar se face din morcovi și morcovul este o legumă prietenoasă cu silueta și plină de vitamine.

Vitamine cred că a fost cuvântul magic folosit de prietena mea, Monica, pentru a mă convinge să ieșim împreună în acea seară la Katz GastroLab. Că doar toată lumea are nevoie de vitamine. Și de distracție și voie bună, măcar din când în când. Măcar vineri seara. 

Vineri seara este momentul perfect pentru un mix unic de băuturi fine, feluri de mâncare savuroase bazate pe un meniu internațional, concerte pentru (aproape) toate gusturile muzicale, petreceri karaoke și șuvoaie de voie bună într-o locație poziționată excelent. Unde găsim toate acestea? Într-un spațiu încărcat numai cu energie pozitivă care irupe din și prin puterea exponențială a distracției. 

Haideți să vă spun și vouă despre el a mi manera. Nu vă speriați căci nu urmează o narațiune istorică, în stilul lui Yuval Noah Harari la a cărui carte m-am întors după doza de relaxare. Va fi doar un brief istoric și o selecție de 21 de motive întemeiate pentru a încerca și voi să experimentați această locație. 

Începuturile sau despre o cafenea cu pisici

Cafea. Ciocolată caldă cu frișcă, cu topping de caramel, cu bomboane și cu marshmallow. Tortillas. Black Cat Burger. Ciabatta. Nebunii dulci. Toate acestea au fost cândva pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 9 și s-au numit Coffee Cat.

Mutarea și transformarea coffee shop-ului Coffee Cat într-o locație de destinație – Katz GastroLab

Deoarece cats rule the world, cum bine zice Jim Davis (creatorul faimoasei pisici Garfield) și noi toți suntem de acord cu el căci pisicile nici nu ne dau prea mult de ales, Coffee Cat s-a mutat pe Str. Poiana Narciselor nr. 1 și s-a transformat în Katz GastroLab.

Katz GastroLab a fost gândit ca o locație unde clienții își doresc să revină pentru a avea parte de experiențe artistice, culinare sau de networking.

Unde s-au mutat?  Într-o superbă clădire interbelică vizavi de Conservator. Când? În decembrie 2022. Primii oaspeți? Un grup de bloggeri sosiți din diverse zone ale țării și sponsori, parteneri și organizatori ai galei SuperBlog 2022. Un eveniment bianual menit să celebreze oameni care fac ca cea mai veche competiție de blogging creativ din blogosfera românească să existe încă. (Still) Alive and Kicking cum ar zice cei de la trupa scoțiană Simple Minds.

21 de motive pentru a alege Katz GastroLab

  • locul pe care trebuie să-l bifezi ca bucureștean
  • locul în care te detașezi de problemele cotidiene
  • ansamblul de experiențe culturale, artistice și culinare de neratat
  • localizarea centrală
  • decorațiunile interioare vintage
  • repertoriul gastronomic internațional
  • spațiul care pune în valoare fiecare moment al zilei 
  • discount student (20% din notă) pe baza legitimației
  • networking-ul într-o ambianță elegantă
  • tărâmul unor seri tematice, day by day
  • quiz nights în fiecare luni
  • jazz jam session în fiecare marți
  • karaoke party în fiecare vineri & sâmbătă
  • seri de dans latino
  • baruri mobile
  • cocktailuri nemaiîntâlnite
  • servicii de catering
  • preparate delicioase Katz
  • livrări prin Glovo, Tazz & Bolt Food
  • locația unde îți dorești să revii
  • die Katzen

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2024, proba nr. 8.

Articolul este ilustrat cu imagini puse la dispoziția concurenților de către sponsorul Katz GastroLab & fotografii de pe pagina de Instagram Katz GastroLab. Colajele sunt realizate utilizând aplicațiile Canva & Microsoft PowerPoint


Nicio pisică neagră (sau de altă culoare) nu a suferit vreun prejudiciu de imagine pe parcursul scrierii acestui articol. Toate felinele au fost tratate cu atenție deosebită în timpul preparării bucatelor, cu excepția pisicilor negre care, conform tradiției, au fost lăsate să-și plimbe mustățile prin toate ingredientele pentru a aduce noroc. Nu s-a întâmplat nimic rău, cu excepția faptului că ele par acum să creadă că sunt reginele restaurantului. Cu noile puteri dobândite, m-au rugat să adaug verdictul lor final despre Katz GastroLab: purrfection.

Un gând despre „Meniu internațional, networking la un pahar, concerte live și garantat 100% distracție într-o locație de destinație: Katz GastroLab

Lasă un comentariu