I’m a star chaser so I race with Spacer

Viața mea cotidiană a devenit începând cu data de 1 octombrie o cursă contracronometru. Particip la cea mai veche competiție de blogging creativ din România, ajunsă la cea de-a 25-a ediție a sa (aniversară) și asta îmi ocupă tot timpul. În principal, scriu articolele de pe un laptop, dar când nu sunt acasă și mi se pare că am o idee nouă și bună pentru un articol scriu și de pe smartphone. De documentarea pentru articole, nu mai zic: 95% din ea o fac cu telefonul în mână.

Competiția aceasta este un carusel emoțional greu de descris. M-am împiedicat de atâtea ori și a trebuit să mă adun pentru a putea continua să scriu. M-am dus singură la colț și am plâns sufocată de un soi de neputință. Am luat o notă mare, m-am bucurat. Am luat o notă mică, am plâns din nou. Cu toate durerile de cap, am scris și contestații. Am mai băut o cafea ca să îmi încarc bateriile căci simțeam că sunt doar la 3%. Am mai degustat o pătrățică dintr-o ciocolată. După 10 degustări, am observat că am terminat 2 ciocolate. Bateria a ajuns însă la 70%.

Cred că vă puteți imagina în acest context cum m-am simțit când am văzut că nu-mi mai pot încărca smartphone-ul. Cablul de alimentare și date pe care-l aveam pentru el a pierdut războiul cu nervii mei care am tot pus smartphone-ul la încărcare în mare grabă și cam neatent. Sau a fost „mâncat” de dinții nemiloși ai timpului căci era destul de vechi. Sau poate ambele aspecte au contribuit la „decesul” său.

Mi-am zis că nu-i vreo problemă gravă căci mai aveam în casă un cablu de date Original Apple USB, nou-nouț, cumpărat de pe eMAG ca să fie de rezervă. Proveniența sa? O societate comercială no name. Însă acest cablu mi-a dat o lovitură fatală. Cum? Încărca și nu prea și într-o oră smartphone-ul s-a încărcat cu vreo 5%. Nici nu am mai pățit așa ceva vreodată, dar viața ne rezervă mereu surprize. Vorba lui Forrest Gump: „Life is like a box of chocolates, you never know what you’re going to get.” Simțeam că am făcut ceva mai stupid decât Forrest însuși cumpărând cel mai probabil un cablu contrafăcut. Iar daunele legate de cablurile proaste de încărcat sunt destul de comune. Un cablu de încărcare prost poate să ardă un cip foarte important de pe placa de bază a unui iphone, denumit Tristar (sau cipul U2). Un Tristar deteriorat poate afecta grav capacitatea optimă de încărcare a telefonului.

Încărcătorul este viața și viața (smartphone-ului) este dată de încărcător

Brusc m-a inundat o stare de liniște când mi-am adus aminte că am scris pe la începutul competiției SuperBlog pentru un brand care comercializează accesorii IT&GSM, la un excelent raport calitate-preț. Spacer. Spacer sunt de peste 10 ani alături de clienții lor, timp în care  portofoliul lor s-a dezvoltat continuu, ajungând să acopere o gamă largă de produse: accesorii smartphone (evident și încărcătoare pentru smartphone), periferice PC, accesorii laptop, soluții de stocare, cabluri, produse pentru gaming, șamd.

Am decis pe loc să cumpăr de la Spacer un încărcător pentru telefon. Am ales un încărcător wireless Spacer, compatibil prindere magnetică iphone, Quick Charge 15W Qi, conector Type-C, negru „SPAR-WCHGQ-02”. În prealabil, m-am documentat despre acest tip de încărcătoare.

Încărcarea wireless, fără fir, pentru iPhone reprezintă un atu foarte important. Deși este un pic mai lentă decât încărcarea realizată printr-un cablu USB, aceasta este universală. Practic, dacă merg în vizită la o prietenă care are Samsung, îmi pot încărca telefonul wireless la încărcătorul ei, chiar dacă mufele de încărcare de la telefoanele noastre sunt diferite. Cel mai important este ca încărcătorul wireless să fie certificat Qi.

Să mai zic că mufa tradițională de încărcare a unui smartphone se mai defectează în timp? Adună scame, praf și alte mizerii, iar la scurt timp după, încetează să mai funcționeze ca în prima zi. Trebuie să scot și să bag cablul de încărcare de zece ori până să facă în mod corect contact. Din fericire, încărcarea wireless nu are astfel de probleme. 

Încărcătorul wireless Spacer SPAR-WCHGQ-02 este compatibil cu orice tip de dispozitiv prevăzut cu încărcare wireless și oferă o încărcare eficientă și rapidă pentru orice smartphone de ultimă generație. Pentru telefoanele iPhone 12 sau versiunile ulterioare încărcătorul este și stand, datorită prinderii magnetice cu care este dotat. Standul permite o înclinare ce îți oferă un unghi de vizualizare optim, deci poți continua vizionarea unui film sau a unui videoclip fără să-i întrerupi încărcarea. 

Nu trebuie să îndepărtați husa telefonului în timpul încărcării decât in situația in care aceasta este mai groasă de 8mm. Acest încărcător wireless ocupă foarte puțin spațiu, având un design subțire și compact și este ușor de transportat în călătorii. 

Știați că 2018 a fost primul an în care femeile (da, și eu!) au folosit mai mult telefonul mobil decât bărbații, cu aproximativ jumătate de oră pe zi? (raport Ofcom)

Cine are husă are parte de protecție

Mi-am zis că ar fi păcat să nu iau și o husă pentru telefon. Să fie o husă de rezervă de calitate, tot de pe Spacer, nu de la cine știe ce comerciant obscur.

O husă smartphone Spacer pentru iphone 7 / iphone 8 / iphone SE 2, grosime 1 mm, material flexibil TPU, ColorFull Matt Ultra negru „SPT-MUT-IP.8” a fost alegerea mea deoarece este singura potrivită cu modelul de iphone pe care-l am.

Folie, folioară, dulce oglinjoară

În ceea ce privește o folie pentru telefon, nu am avut norocul de a găsi una pe Spacer. Am un model de iphone mai vechi pe care nu m-am îndurat să-l schimb.

Mi-a părut rău că nu am găsit o folie pentru smartphone-ul meu căci sunt conștientă că primul pas spre o protecție maximă este alegerea foliei. Ecranul este componenta cea mai sensibilă. De aceea se recomandă aplicarea foliei imediat după achiziție și de preferat ca aceasta sa fie de sticlă sau de silicon.

Dar pe Spacer se găsesc câteva modele foarte bune și durabile, potrivite pentru șocurile moderate. Se curăță foarte ușor, nu prind aer în momentul în care se aplică si veți vedea rezultatele în timp căci știu că nu toți sunteți de modă veche ca mine și vă schimbați smartphone-ul mult mai des decât o fac eu.

Căștile Spacer SPBH-Sporty – prietenele mele de nedespărțit

Nu am ezitat să cumpăr însă o pereche de căști pentru telefon de pe Spacer. Căștile wireless sunt un element vital atât pentru ascultat muzică, dar și pentru comunicare. Indiferent dacă sunteți în mișcare sau în mașină, căștile nu trebuie să vă lipsească.

Am optat pentru o pereche de căști Spacer, wireless, intraauriculare cu fir de legătură și prindere magnetică, pentru smartphone, microfon pe fir, conectare prin Bluetooth 5.0, negru, „SPBH-SPORTY”.

Sunt ideale pentru activități sportive dar și pentru cele uzuale, de zi cu zi. Le-am luat cu gândul că SuperBlog este precum un sport extrem.

Fabricate dintr-un silicon premium, sunt extrem de ușoare, așa că le-am putut purta ore in șir. Datorită benzii de legătură, precum și a magneților încorporați pe căști nu le-am pierdut pe cine știe unde și nici nu s-au încurcat atunci când le-am folosit. Designul în jurul gâtului este extrem de practic și confortabil. Cu butoane de control la îndemână, utilizarea lor este extrem de facilă.

Microfonul integrat reduce zgomotul de fundal, îmbunătățind claritatea sunetului pentru apeluri telefonice și muzică. Mi-au oferit o experiență de ascultare de lungă durată (circa 6 ore). Sunt și compatibile cu orice dispozitiv cu bluetooth încorporat. Tehnologia Bluetooth V5.0 permite o asociere mai rapidă și o conexiune stabilă, fără întrerupere la o distantă de până la 10 m cu toate dispozitivele cu Bluetooth activat: smartphone, tablete, laptop-uri, TV.

Aceasta este o mică parte din universul Spacer, un univers tehnologic care îmi este de mare folos pe parcursul competiției nemiloase la care particip. Îl puteți găsi și voi în oricare din magazinele online ce au produse Spacer.

Îmi continui călătoria în montagne russe-ul SuperBlog cu ajutorul soluțiilor IT oferite de Spacer care aduce inovația în fiecare casă.

Voi în ce accesorii pentru smartphone care să îl facă să reziste mai mult și să vă puteți bucura la maxim de funcționalitățile sale ați investit recent?

Articol scris pentru SuperBlog 2022, proba nr. 17

 


Surse de informare folosite:

https://www.digi-world.tv/stiri/digital-tech/cate-ore-petrec-oamenii-pe-telefon-in-fiecare-zi-26717

Pozele folosite pentru a ilustra articolul fac parte dintre cele puse la dispoziția concurenților de către sponsorul Spacer sau sunt preluate de pe website-ul Spacer cu excepția celor din surse royalty free (pixabay.com) și a celor din arhiva personală. Colajele sunt realizate folosind aplicația canva.com.

Publicitate

Un gând despre „I’m a star chaser so I race with Spacer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s