CashClub: platforma de cashback preferată de tineri, dar și de bunici

Avem cu toții câte o vecină vârstnică, tipul de doamnă care se îmbracă curat, dar sărăcăcios căci este nevoită să se descurce să-și cumpere cumva alimente, medicamente și să-și plătească și facturile dintr-o pensie relativ mică care a și intrat mult la apă odată cu inflația anului 2022.

Vecina mea este doamna Elena, fostă profesoară de limba engleză. Nu mă rabdă inima să nu o ajut cu plasele când ne întâlnim accidental în fața liftului de la parter sau să nu o ascult când îmi povestește de problemele ei. Iar azi este necăjită din cauza problemelor financiare. 

— Margareta, chiar nu știu cum mă voi descurca cu banii pe timp de iarnă cu prețurile acestea crescute la alimente, medicamente și utilități. Ce să mai zic de o bluză nouă sau o pereche de pantofi negri cu ocazia Crăciunului? Mă uit cu jind la vitrinele care se împodobesc cu luminițe de Crăciun și în care văd atâtea lucruri frumoase și intangibile pentru mine.

Cashback – bani înapoi la fiecare achiziție online

— Dar doamna Elena, nu mai bine vă faceți măcar o parte din cumpărături online și astfel primiți și niște bani înapoi? Că doar în perioada pandemiei v-ați deprins cu ideea de a cumpăra ce vă trebuia și online.

— Da, ce să-i faci? Trebuie să ne adaptăm și noi, pensionarii, la lumea aceasta virtuală. Cum adică bani înapoi? Hai că m-ai făcut curioasă. Nu am mai auzit de așa ceva de pe vremea Caritas-ului.

— Uitați de acel joc piramidal. Bani înapoi sau cum le-ați fi zis elevilor dumneavoastră cashback. Știu că înțelegeți termenul măcar din punct de vedere lingvistic că doar știți mai bine engleză decât știu eu. Mă ofer să vă explic pas cu pas cum funcționează CashClub, platforma de cashback pe care o folosesc eu de câteva luni la recomandarea unei amice. Este o metodă excelentă de economisire și asta v-o spun din postura de om care a tot învățat economie.

Am luat plasele doamnei Elena și ne-am oprit în apartamentul dumneaei, în fața calculatorului său din sufragerie pe care l-a pornit imediat.

CashClub – 800 de magazine partenere

Extensie de browser sau/și aplicație de mobil

— Primul pas este să vă creați cu ajutorul adresei de e-mail un cont pe platformă. Scriem cashclub.ro în browser-ul Chrome, creăm contul, descărcăm o extensie la browser, o adăugăm și gata: puteți începe să vă bucurați de cumpărăturile online, primind bani înapoi de la magazinele partenere CashClub. Și sunt peste 800 de magazine partenere, ceea ce nu e deloc puțin.

— Și câți bani voi primi înapoi? How much cashback?

— În general, veți primi între 1% și 30% cashback. Să vă dau un exemplu legat de medicamente pe care să le cumpărați de acum online: cei de la Dr.Max oferă până la 1% cashback, în timp ce Help Net oferă 2% cashback. O altă funcție excelentă pe care o au cei de la CashClub este comparatorul de prețuri. Veți ști dacă perechea aceea neagră de pantofi de ocazie pe care vi-o doriți de Crăciun este mai ieftină pe answear.ro sau pe epantofi.ro. Acum să vă spun cum procedați când nu sunteți acasă și vreți să faceți totuși cumpărături online.

— Lasă, Margareta, că le fac doar de acasă.

— Așa ziceam și eu la început, dar apoi m-am răzgândit. Câte ore nu stați așteptând la medic după o rețetă? Timp irosit, dar nu și dacă intrați pe telefon pentru a face #smartshopping folosind aplicația de cashback gratuită a celor de la CashClub. Tot ce trebuie să faceți este să o descărcați pe telefon și să intrați în contul dumneavoastră pe care vi l-am creat adineauri folosind adresa de e-mail și parola, apoi start cumpărături.

— Așa de simplu? Asta este tot, am terminat ora de educație financiară?

CashClub – programul de refferal & cupoane de reduceri

— Mai avem un singur pas: să vă prezint programul de refferal.

— Programul de recomandare, adică?

— Da, cumva aveți dreptate. Este un program al platformei CashClub prin care dumneavoastră puteți începe să aveți venituri active prin recomandarea utilizării platformei către prietenele dumneavoastră. Vă puteți invita prietenele pe platformă printr-un link și câștigați astfel 30 lei pentru fiecare cont activat (adică veți primi 30 lei în contul dumneavoastră atunci când prietena invitată plasează o comandă validă).

— Unde găsesc link-ul de referral pe care îl pot trimite prietenelor?

— Accesați „Contul meu” și preluați link-ul dumneavoastră personalizat dând click pe „Invită-ți prietenii”. Îl puteți trimite într-un mesaj privat pe Whatsapp, de exemplu. Mai mult, nu doar dumneavoastră veți primi bănuți, ci și prietenele dumneavoastră – de asemenea, câte 30 de lei.  

— O dublă bucurie! Margareta, dar ești sigură că treaba aceasta este legală? De unde primim noi acești bani? Și chiar îi primim? Cum îi primim? Că cei care au depus bani la Caritas printre ultimii nu au mai primit nimic.

— Of! Doamna Elena, v-am mai zis că nu este o schemă piramidală. CashClub este o platformă care se bazează pe marketing afiliat. Sistemul din spate este bazat pe comisioanele de afiliere oferite de marile magazine online. Astfel, magazinele online oferă afiliaților un anumit comision pentru vânzările realizate prin link-ul lor de afiliere. Iar platforma CashClub este, de fapt, un afiliat mult mai mare care împarte comisioanele primite de la magazinele online cu propriii clienți – cu dumneavoastră, cu mine, cu prietenele mele, cu prietenele dumneavoastră. Astfel reușesc să își fidelizeze un număr mare de clienți care să genereze volume mari de cumpărături de-a lungul timpului. Sistemul de afiliere al celor de la CashClub este cel mai bănos dintre toate sistemele cashback existente la noi.

— Chestiuni de marketing la care eu nu mă pricep, dar te cred. Și cum ziceai că primesc banii?

— Fiecare sumă de bani, câștigată prin cumpărăturile pe care le faceți, va intra în contul dumneavoastră când este efectuată și acceptată de magazinele partenere. Bonusurile dumneavoastră trec prin 3 etape diferite: înregistrat (în momentul în care plasați o comandă), aprobat (de obicei, când trece perioada de retur posibilă- circa 30 de zile) și plătibil (după încă circa 15 zile, magazinele fac plata către platforma CashClub și atunci veți vedea comisionul dumneavoastră ca fiind accesibil pentru retragere). În medie, este vorba despre o perioadă de 45 de zile după care veți putea solicita plata pentru sumele acumulate în contul dumneavoastră. Când mi-am creat eu contul pe platforma CashClub de îndată ce atingeam pragul de 50 de lei din cashback, puteam retrage această sumă printr-un cont bancar. Aveți unul?

— Da, sigur, cel în care Casa de Pensii îmi virează banii de pensie. Și în prezent cum stau lucrurile?

— Începând din luna octombrie, CashClub a coborât pragul minim la care pot fi făcute retrageri din cont de la 50 lei la 30 de lei. O parte dintre tranzacțiile înregistrate vor fi plătite mai repede: cele care au deja status „aprobat” vor ajunge direct în status „plătibil”.

— Dar cupoane de reduceri au magazinele înregistrate în platformă?

— Să știți că au mai nou și vouchere, și cupoane de reducere. Bine că m-ați întrebat că uitam să vă zic. Uitați, de exemplu, farmacia Silva are 5% reducere la prima comandă pe care o faceți la ei.

— Dar vrei să țin minte la vârsta mea toate aceste detalii?

— Nu pe dinafară. Pentru dumneavoastră, că-mi sunteți dragă, sistematizez informațiile ca la școală, pe o foaie.

CashClub – sinteza funcționalităților platformei de cashback

— Mult mai bine astfel, toate la un loc.

CashClub vă invită la „Maratonul Toamnei”

— Vă mai spun și ce am aflat de pe pagina de Facebook CashClub pe care o urmăresc. În luna noiembrie, va avea loc un maraton la care veți participa automat dacă folosiți aplicația/site-ul CashClub când cumpărați online. Premiile se vor acorda în funcție de valoarea totală a cumpărăturilor pentru care primiți cashback, tranzacții înregistrate până la 30 noiembrie.

— Și sunt premii mari?

— Cele mai mari care s-au acordat până acum, mai mari decât cele oferite în luna octombrie.

  • Locul 1: 500 lei
  • Locul 2: 300 lei
  • Locul 3: 200 lei

Black Friday loading

— Fiind luna noiembrie nu sunt și reduceri ocazionate de Black Friday?

— Sigur că sunt. La majoritatea magazinelor partenere CashClub, Black Friday începe pe 11 noiembrie, în noaptea de joi spre vineri. Cea mai importantă excepție este Fashion Days, unde start Black Friday este pe 7 noiembrie (luni).

— Să tot cumperi online utilizând platforma CashClub: cheltuiești, dar și economisești.

Voi ce modalități de economisire pasivă folosiți?

Articol scris pentru SuperBlog 2022, proba nr. 14


Pozele și vizualurile folosite pentru a ilustra articolul fac parte dintre cele puse la dispoziția concurenților de către sponsorul CashClub cu excepția celor din surse royalty free (pexels.com) și a celor preluate din newsletter-ul CashClub. Colajele sunt realizate folosind aplicația canva.com.

Publicitate

Un gând despre „CashClub: platforma de cashback preferată de tineri, dar și de bunici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s