Do you CARE about your cat? Choose IMPERIAL CARE white

Doar cei care nu au copii mici nu știu cât este de dificil când ei sunt bolnavi și stau treji noaptea cu febră mare. Ca mamă, nu mai știi ce să faci și ce să le faci: îi pupi, îi consolezi, îi iei în brațe și te plimbi cu ei, le citești poveștile preferate. Ba chiar, la rugămințile lor fierbinți care se aud precum niște scâncete de pisoi, inventezi povești despre pisici.

Minou – le nouveau „bijou” de Mme Pușa

Într-o astfel de noapte dificilă s-a născut povestea lui Minou, un pisoiaș pe care doamna Pușa l-a găsit abandonat lângă niște pubele verzi de gunoi din spatele blocului. Verzi erau și ochii pisoiașului și sclipeau în întuneric. Blănița era neagră precum tăciunele.

„Ce oameni fără inimă” și-a zis doamna Pușa și nu a stat o clipă pe gânduri, ci a ridicat cele 2 kg de blană pufoasă și le-a dus acasă. Acasă la dânsa și la domnul Cornel, soțul puțin cam ursuz al doamnei Pușa. Doamna Pușa mereu i-a găsit scuze soțului ei pentru acest comportament în fața tuturor pentru că dânsa nu a putut avea copii și asta l-a îndepărtat cumva pe Cornel de latura sa sensibilă și afectuoasă. Și și-a zis că lucrurile vor intra pe un făgaș mai bun odată cu apariția în viața lor de cuplu de vârstă medie, ușor acrit de trecerea a peste 20 de ani de mariaj, a lui Minou. Doamna Pușa i-a pus numele acesta în timp ce urca scările într-un suflet cu ghemotocul de blană la piept. Era printre puținele cuvinte pe care le mai ținea minte de la orele de franceză și care mai știa încă și ce înseamnă.

S-a oprit cu micul Minou direct la ușa vecinei, Lisaveta. Ea coabita fericită de ani de zile cu 3 pisici. Își zise Pușa că Lisaveta trebuie să știe una – două chestiuni măcar despre pisici, ca, de exemplu, ce să-i dea de mâncare ca să nu mai miaune așa de sfâșietor. A și primit de la Lisaveta două pliculețe cu hrană uscată ca să nu fie nevoită să-l lase pe Minou singur acasă cu Cornel. Ar fi fost prea mult dintr-odată pentru soțul ei.

A doua zi Pușa s-a trezit cu noaptea în cap și a strâns repede mizeria făcută de Minou pentru a nu-i da motive de supărare lui Cornel care se uitase cam chiorâș la Minou cu o seară înainte. Apoi a dat fuga la magazinul indicat de Lisaveta pentru a cumpăra o litieră și nisip pentru litiera pisicii.

Lunile trecură și spre surprinderea Pușei, Cornel nu-l prea avea la inimă pe Minou. Să fi fost din cauza poznelor pe care le făcea? Minou i-a răsturnat de câteva ori lui Cornel cutiile cu bere și, de Crăciun, bradul. De Anul Nou, a spart o bombonieră. S-ar fi jucat puțin și cu bormașina lui Cornel dacă doamna Pușa nu ar fi fost pe fază.

Imperial Care White- dragostea la prima atingere a lui Minou

Sau poate îi displăcea mirosul care se degaja ocazional din zona litierei lui Minou? În această privință, Pușa se sfătui cu Lisaveta. Ea o povățui să cumpere de la un magazin online – Imperial Care – un sortiment de așternut igienic pentru pisici diferit față de ceea ce folosea Minou în prezent. Era ceea ce Lisaveta cumpăra pentru pisicile ei și un miros delicat și fin de iasomie plutea mereu în apartamentul ei. Lisaveta o și apostrofă pe Pușa care nu băgase de seamă cât de sensibil era Minou la tipul substratului din care era alcătuit așternutul igienic. Acesta trebuie să aibă o granulație fină, care să nu îi producă disconfort pisicii atunci când pășește în interiorul litierei și să nu genereze praf.

Pușa făcu întocmai precum îi spuse Lisaveta și se miră să citească, în timp ce plasa comanda, că ceea ce îi recomandase vecina ei era, de fapt, singurul așternut igienic pentru pisici, testat și recomandat de Federația Națională Felinologică Română. Dacă nici acest nisip pentru pisici cu control maxim al mirosurilor nu îi va readuce lui Cornel un mic zâmbet de mulțumire pe față, nu știa, zău, ce altceva să mai facă.

Scria pe site-ul pe care trona imaginea unei pisici cu blană albă și ochi albaștri atât de diferită de Minou că Imperial Care White este un produs din bentonită albă, de calitate superioară, care nu generează praf. Are putere mare de conglomerare și absorbție formând bulgări de consistență ultra compactă, ce fac ca procesul de curățare al litierei să fie rapid și economic. Doamna Pușa, mânată de febra cumpărăturilor, îi luă lui Minou două cutii. 

Între Minou și așternutul igienic pentru pisici IMPERIAL CARE WHITE, realizat în colaborare cu numeroși crescători de pisici din România, a fost dragoste la prima atingere de pernuță. Doamna Pușa a observat și gradul ridicat de rentabilitate al produsului. Minou a utilizat doar o cutie de 6 litri pe lună.

Doamna Pușa a remarcat, după schimbarea așternutului igienic al lui Minou, că soțul ei nu se bucura deși în aerul din apartament plutea miros floral. Ba din contră, parcă se purta și mai distant față de Minou, dar și față de ea. Dacă ar fi știut doamna Pușa ce punea la cale Cornel, s-ar fi îngrozit.

Pisicile au mereu ultimul cuvânt

Nu mai suporta motanul acesta care numai stricăciuni producea și îi captase soției sale toată dragostea. Bombănea în sinea sa: „îngrijire imperială pentru un motan care numai belele face? Dar niște sărmăluțe în foi de viță nu ar mai face Pușa.” Gelozia se cuibărise în sufletul lui Cornel.

Într-o bună zi, Cornel își luă o zi liberă de la serviciu pentru a se întoarce acasă, a-l lua pe Minou și a-l duce cât mai departe de casă. Zis și făcut. După o lungă plimbare, îl lăsă pe Minou în spatele unor blocuri, situate la vreo 3 km de blocul lor. 

Când ajunse în fața blocului unde locuia cu doamna Pușa, Cornel văzu cu stupoare că Minou se plimba deja pe aleea ce ducea la intrare. Cu câte lucruri îi împuiase Pușa capul despre pisici în ultimele luni, dar de simțul orientării imbatabil al pisicilor nu-i suflase o vorbă.

Își zise că nu-i vine lui de hac această icoană a lenei surâzătoare, așa că, peste trei zile, se îmbarcă cu Minou în mașina pe care o parcă pe niște străduțe pline de colb de la marginea orașului. De unde parcase mașina, Cornel îl tot duse pe Minou pe alte străduțe ce șerpuiau până ajunse la o groapă de gunoi unde îl abandonă. 

După vreo 30 de minute în care tot merse pe jos, Cornel realiză că s-a pierdut prin hățișul acelor alei necunoscute și că habar nu are unde a lăsat mașina.

Îl străfulgeră un gând. Scoase telefonul mobil și își sună soția.

— Pușa, unde e motanul nostru? 

— Unde să fie, Cornele? Acasă.

— Dă-mi-l, te rog, la telefon, că am nevoie de niște indicații rutiere. 

Minou se apropie de doamna Pușa cu mișcări de felină, își miji ochii, plini de subînțelesuri, își linse cu satisfacție mustățile și împinse cu lăbuța lui neagră telefonul, îndepărtându-l de urechea doamnei Pușa. 

Ș̶i̶-̶a̶m̶ ̶î̶n̶c̶ă̶l̶e̶c̶a̶t̶ ̶p̶e̶ ̶o̶ ̶ș̶a̶ Și-am pășit spre un așternut igienic pentru litiera pisicii

Ș̶i̶ ̶v̶-̶a̶m̶ ̶s̶p̶u̶s̶ ̶p̶o̶v̶e̶s̶t̶e̶a̶ ̶a̶ș̶a̶ Și v-am scris ast’ poveste ca să se mire toți picii.

Voi ce povești fabuloase cu pisici negre ați auzit în copilărie?

Articol scris pentru SuperBlog 2022, proba nr. 13


Orice asemănăre cu pisici reale NU este purr întâmplătoare. 

Pozele folosite pentru ilustrarea poveștii fac parte din arhiva personală a Georgianei Elena Vintilă și au fost preluate pe acest blog cu acordul ei și al lui Minou. Colajele sunt realizate în aplicația canva.com.

Publicitate

2 gânduri despre „Do you CARE about your cat? Choose IMPERIAL CARE white

  1. Eu le pun peleți. Dintre peleți/silicat/bentonita, când am folosit peleți, mi s-a părut cel mai putțin praf degajat (de obicei). Cred totuși că e un defect psihic, la mine, pentru că doar eu am sesizat praf în aer.

    Într-adevăr, când am încercat bentonita, mirosul era foarte bine acoperit, de bulgări scăpam mai ușor și nici nu prea plecau cu pietre pe labe.

    Peleții nu prea acoperă mirosul, absorb bine, dar nu formează bulgări. Cea mai rea parte e ca pleacă cu talaj pe labe.

    Cred că o să mai dau o șansă bentonitei sau poate fac o combinație din ele.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s