Elie Saab: de la haute couture la design interior luxos

Tapet Zambaiti colecția Elie Saab, cod Z64876

În istoria galelor de decernare a premiilor Academiei Americane de Film și în memoria a mii de spectatori și a milioane de telespectatori, va rămâne pentru totdeauna întipărită rochia de ocazie, emblematică, pe care Halle Berry a purtat-o în anul 2002 când a devenit prima femeie afro-americană căreia i s-a acordat premiul OSCAR pentru cea mai bună actriță în rol principal.

Una dintre cele mai recunoscute rochii haute couture din toate timpurile este o creație a designerului libanez Elie Saab. Rochia se prezintă cu o fustă incredibilă din tafta vișinie, cu o crinolină lungă atașată dedesubt. În partea superioară a rochiei: un corset din plasă, cu flori de culoare roz și flori de culoarea fildeșului brodate manual și amplasate strategic pentru a acoperi ceea ce nu trebuie să se vadă, întreg corsetul fiind încrustat cu mărgele cusute și acestea manual.

Rochia nu este nimic altceva decât o ilustrare a stilului ultrafeminin, a combinației unice între siluetele și formele occidentale pe de o parte și parfumul prețios al Orientului Mijlociu, cu specificul local de ornamentare și înfrumusețare, pe de altă parte. Ambele trăsături exemplifică perfect stilul deja marcă înregistrată al lui Elie Saab.

Știați că Elie Saab a devenit primul designer non-italian care a fost acceptat în Camera Nazionale della Moda?

Camera Nazionale della Moda este entitatea italiană ce coordonează Săptămâna Modei de la Milano.

Elie Saab – de pe covorul roșu pe pereții casei tale

Brand-ul Elie Saab s-a ramificat, de-a lungul anilor, în diverse sectoare de la haute couture la prêt-à-porter, rochii de mireasă, parfumuri și ochelari, până la cel mai recent proiect al său, Elie Saab Maison, linia pentru decorarea casei și a interiorului, devenită realitate din anul 2019.

În cadrul evenimentului Milano Design City din anul 2020, Elie Saab Maison și-a prezentat noua colecție de tapet – o colecție inedită de tapet decorativ născută din colaborarea cu Zambaiti Parati, o afacere de familie italiană specializată în tapet de peste 50 de ani.

Această colecție îmbină calitatea tapetului italian Zambaiti Parati cu opulența design-ului specifică lui Elie Saab pentru a da naștere unui tapet decorativ de lux pe care se îmbină detalii strălucitoare, culori extraordinare și modele complicate.

Echipa creativă a lui Zambaiti Parati a lucrat sub conducerea artistică a lui Elie Saab pentru a crea aceste finisaje ce definesc luxul interior al oricărei case folosind materiale exclusive.

Colecția de tapet decorativ Elie Saab este creată folosind substraturi de calitate fabricate cu certificare Bs2-d0. Din acest motiv, modelele sunt eligibile pentru utilizare în hoteluri, holuri, camere de hotel, restaurante și în orice locație în care materialele trebuie să fie certificate și rezistente la foc.

Această colecție de tapet decorativ unic se găsește și în România în exclusivitate și la comandă la Axelen – o afacere românească pornită în Cluj-Napoca, în urmă cu 26 de ani, în domeniul decorațiunilor interioare.

Indiferent de design sau de estetică, vei găsi la ei măcar un model de tapet decorativ Elie Saab Axelen care va surprinde perfect viziunea pe care ți-ai imaginat-o pentru casa ta sau pentru orice interior pe care vrei să-l decorezi de o manieră unică și elegantă.

Tapetul decorativ de la Axelen – sumarul eleganței

În acord deplin cu capodoperele sale de haute couture care domină de zeci de ani podiumurile de defilare mondiale, Elie Saab a adăugat o mulțime de modele elegante de broderie ondulată, modele florale, modele baroc și alte ornamente uluitoare în decorarea tapetului.

Tapet Zambaiti colecția Elie Saab, cod Z6480

Colecția de tapet decorativ Elie Saab de la Axelen este precum o expediție încântătoare în lumea culorilor și texturilor naturii care vă va face să vă gândiți la oceane adânci, păduri tropicale, apusuri orbitoare și frunze de toamnă cu paleta lor infinită de nuanțe. Totodată emană măiestria picturilor murale ale Capelei Sixtine și este înțesată de multiple influențe ale arhitecturii romanice ca o consecință directă a direcției artistice a arhitectului italian Carlo Colombo.

Ceea ce iese în evidență în toate tapeturile elegante de perete este strălucirea metalică care captează lumina, scăldând orice încăpere cu o strălucire subtilă.

Tapet Zambaiti colecția Elie Saab, cod Z64896

Unicitatea și natura fastuoasă a acestor modele pot adăuga instantaneu o notă de lux și personalitate oricărui interior.

În ceea ce privește materialul din care este confecționat tapetul Zambaiti colecția Elie Saab este vorba despre vinil pe suport vlies. Tapetul vlies este cea mai nouă inovație în domeniu. Se deosebește de celelalte modele prin faptul că are un suport special (stratul inferior) fabricat din fibre nețesute (textile sau celulozice legate prin polimer). Prin intermediul acestora, montarea devine foarte simplă și ușor de făcut, pentru că adezivul specific pentru tapetul vlies trebuie aplicat doar pe perete. Curățarea tapetului Zambaiti colecția Elie Saab se face facil: se folosește doar o lavetă umedă.

O persoană care își decorează casa după ultimele tendințe este, înainte de toate, o persoană informată și căreia îi place să fie la curent cu noutățile. Iar noutatea de ultimă oră, din data de 6 octombrie 2022, este că grupul internațional de modă Haute Couture Elie Saab intră pe piața rezidențială de lux din România cu proiectul Elie Saab Towers.

Elie Saab Towers – apogeul luxului rezidențial și decorativ

Grupul internațional de modă Haute Couture Elie Saab s-a asociat în acest scop cu Metropolitan Group pentru a lansa primul lor proiect rezidențial. Obiectivul proiectului este de a introduce un stil de viață modern și sofisticat printr-un concept de pionierat, complet unic pentru piața românească.

Turnurile Elie Saab vor fi amplasate pe str. Daniel Danielopolu nr. 90, într-una dintre cele mai exclusiviste zone din capitala Capitalei (sector 1): Cartierul Francez . Interioarele reședințelor întruchipează idealul de frumusețe propus de Elie Saab, transferat în fiecare piesă de mobilier din colecția Elie Saab Maison: o eleganță rafinată, grație și echilibru în forme, materiale combinate într-o armonie perfectă.

O locuință într-unul dintre turnurile Elie Saab reprezintă o îmbinare perfectă a celor trei atribute caracteristice creațiilor designerului libanez încă din anul 1982, de când și-a deschis primul atelier de creație: eleganță, lux și rafinament.

Aceste trei caracteristici nu ar fi pe deplin reliefate în absența decorării pereților locuințelor cu elegantul tapet Zambaiti colecția Elie Saab, distribuit exclusiv și în București de către Axelen Impex.

În acest mod, obiectivul lui Elie Saab de a-și transforma brand-ul într-un stil de viață prin dezvoltarea unor categorii diversificate de produse care oferă o experiență unică a universului mărcii sale prinde viață și în România.

Voi vă puteți regăsi stilul personal într-un astfel de univers al unicității și eleganței?

Articol scris pentru SuperBlog 2022, proba nr. 9


Pozele folosite pentru a ilustra articolul fac parte dintre cele puse de sponsorul Axelen Impex la dispoziția concurenților

Surse de informare folosite: forbes.ro, profit.ro, bursa.ro, businessoffashion.com

Publicitate

Un gând despre „Elie Saab: de la haute couture la design interior luxos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s